Széchenyi 2020
Széchenyi terv plusz

SPC kontra vinyl burkolat a károsanyag kibocsátása szempontjából

Az SPC és a vinyl burkolatok kiválasztásakor fontos szempont lehet a környezettudatosság!
Íme néhány fontos információ az SPC és a vinyl burkolatok károsanyag kibocsájtásáról:

– Az SPC burkolatok károsanyag kibocsátása minimális, vagy nulla mennyiségű káros anyagot tartalmaz
Gyártásuk során kevés VOC (Volatile Organic Compound) szabadul fel. Amikor ezek a vegyületek a levegőbe kerülnek, hozzájárulhatnak a légszennyezéshez és a beltéri vagy kültéri levegő minőségének romlásához. Bizonyos VOC-ok toxicitással rendelkezhetnek, és hosszabb távon akár egészségügyi problémákat is okozhatnak, például irritációt, allergiás reakciókat vagy akár hosszabb távú egészségkárosodást. Számos szabályozás és szabvány van érvényben, amelyek korlátozzák a VOC-ok kibocsátását és előírják a termékekben és a folyamatokban használt VOC-koncentrációk szabványait. Ezek az intézkedések segítenek csökkenteni az egészségügyi kockázatokat és a környezeti terhelést.
– Az SPC burkolatok nem tartalmaznak ftalátokat, amelyek általában a vinyl burkolatokban megtalálhatók.
Gyártásuk során kevesebb energia és víz szükséges, így csökkentve az ökológiai lábnyomot.
– Az SPC burkolatok rendkívül alacsony formaldehid kibocsátással rendelkeznek, amely fontos tényező az egészségmegőrzés szempontjából. Az alacsony formaldehid kibocsátású termékek kiválasztása előnyös lehet azoknak, akik érzékenyek a vegyi anyagokra, vagy akik szeretnék minimalizálni a beltéri levegő minőségével kapcsolatos aggályaikat. Az ilyen termékek általában megfelelnek a szigorúbb szabványoknak és előírásoknak, amelyek korlátozzák a formaldehid kibocsátását, és segítenek fenntartani egy egészségesebb belső környezetet.
– Az SPC burkolatok nem tartalmaznak nehézfémeket, mint például ólom, kadmium vagy higany.

Ezzel ellentétben a vinyl burkolatok:

– kibocsátása során magasabb VOC szintek jelentkezhetnek, amelyek hozzájárulhatnak a beltéri levegő szennyezettségéhez.
– A vinyl burkolatok gyártása során jelentős mennyiségű kémiai anyagot és energiaforrást használnak fel. A ftalátok hozzájárulnak a műanyagok rugalmasságának, hajlékonyságának és tartósságának javításához viszont aggályos tulajdonsággal rendelkeznek és gyakran felmerülnek a környezet- és egészségvédelmi vitákban. Egyes országokban és területeken szigorú szabályozások léteznek a ftalátok használatára vonatkozóan.
– A vinyl burkolatok kibocsátása során formaldehid szabadulhat fel, amelynek hosszú távú expozíciója káros lehet az emberi egészségre.
– Néha előfordulhatnak káros nehézfémek, amelyek károsak lehetnek a környezetre és az egészségre egyaránt.

Fontos megjegyezni, hogy mindig tanulmányozzuk a burkolatokra vonatkozó specifikációkat és címkéket, és konzultáljunk szakértővel, hogy megbizonyosodjunk az anyagok károsanyag-kibocsájtásának mértékéről.

Tekintse meg SPC padló kínálatunkat: https://www.swissparkett.hu/termek-kategoria/vinyl-padlo

 


Parketta ápolás
Hogyan őrizheti meg a padló szépségét hosszú távon? ...

Swiss Parkett

- A minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Swiss Parkett Kft.

Bemutatóterem: 2085 Pilisvörösvár, Gesztenye utca 1.

+36 (70) 355 6551
+36 (26) 743 353

info@swissparkett.hu