Széchenyi 2020
Széchenyi terv plusz

A parketta védelme és megjelenése érdekében számos bevonatopció közül választhatunk, de az olaj és a lakk a leggyakoribbak. Ez a blog összehasonlítja az olaj és a lakk előnyeit és hátrányait a parkettákon, segítve a döntésben. Fedezze fel, melyik lehet a legjobb választás a parkettáihoz, és hogyan érheti el a kívánt végeredményt:

Parketta lakkozása:


Erőteljes védelem: A lakk vastagabb védőréteget képez a fa felületén, ami erőteljes védelmet nyújt a kopás, karcolások és foltok ellen. Ez különösen előnyös magas forgalmú területeken.
Egyszerűbb karbantartás: A lakkozott felületek könnyebben tisztíthatók és karbantarthatók, mivel a lakk bevonat sima és ellenálló. Elég egy nedves törlőkendővel törölni a felületet.
Választható fényesség: A lakk különböző fényességi szinteken érhető el, a mattól a fényesig. Ez lehetővé teszi, hogy kiválaszd a parkettádhoz legjobban illő megjelenést.
Tartós védelem: A lakkozott parketta hosszabb távú védelmet nyújt
 

Parketta olajozása:

Természetes megjelenés: Az olaj behatol a fa pórusaiba, kiemeli a fa természetes szépségét és textúráját. Ez a bevonatválasztás természetes, matt megjelenést biztosít a parkettának.
Helyi javíthatóság: Az olajos felületet könnyebb helyileg javítani, mivel a sérült részeket újra olajozhatod anélkül, hogy az egész padlót újra kellene kezelni.
Fenntarthatóság: Az olaj alapú termékek általában környezetbarátabbak, mivel kevesebb vegyi anyagot tartalmaznak, és könnyebben lebomlanak.
Gyakoribb karbantartás: Az olajos bevonat rendszeres karbantartást igényel, például időnkénti újra olajozást vagy védőréteg felvitelét. Ez azonban lehetőséget ad arra, hogy frissen tartsd a parketta megjelenését.


Parketta ápolás
Hogyan őrizheti meg a padló szépségét hosszú távon? ...

Swiss Parkett

- A minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Swiss Parkett Kft.

Bemutatóterem: 2085 Pilisvörösvár, Gesztenye utca 1.

+36 (70) 355 6551
+36 (26) 743 353

info@swissparkett.hu