A svájci minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Grande

A Kährs Svédországban több mint 150 éve indult, mely mára a világ egyik leginnovatívabb, legmagasabb minőségű és számtalan lehetőségekkel bővelkedő fa padlóburkolatait gyártja.

A cég és famegmunkálás történetének egy fontos mérföldköve az 1941-es év volt, amikor Gustaf Kähr, a cég alapítójának unokája, a rétegelt parkettára szabadalmi jogot kapott. Ekkor látott napvilágot a világ első többrétegű parkettája.

Ez a szerkezeti felépítés (a tömörpadlóhoz képest) megnövelte a padló stabilitását, és egyben a nemes alapanyagkészletekre is pozitív hatással van. Ez a módszer a mai napig a Kährs cég által gyártott padlók gyártástechnológiájának alapja.

Parkettáik kizárólag ellenőrzött fából készülnek, mely több rétegű összesen 7, 10, 13 és 15 mm vastag lapokból áll, melyekre 12, 20 és 30 év garanciát vállalnak.

Lamellák:

A Kährs egy-, két- és három-lamellás kivitelben gyártja fapadlóit. A lamellák száma azt jelenti, hogy a padló felsőrétege (kopóréteg) hány egymás mellett elhelyezett lamella-sorból áll össze.
Kétféle szerkezet:
A Kährs cég fapadlói különböző vastagságban kerülnek forgalomba. Lakásban való használatra a 7, 10 , 13, 15 és 20 mm vastagságúakat kínálják.
15 MM
A rétegek száma: 3 (alsóréteg: ellenhúzófurnér; középréteg: fenyőlécek; fedőréteg: keményfa lamella)
Kopóréteg/fedőréteg: kb. 3,6 mm
Száraz, egyenes és szilárd felületre ragasztás nélkül, vagy ragasztással kerül lerakásra.

Felületkezelése:

A védőrendszer egyik összetevője pedig a Kährs által használt speciális lakk. Védelmet nyújt szinte minden mikro-karcolás ellen. Ezek az aprócska kellemetlen karcolások akkor jelenhetnek meg a lakk felületén, ha például elpiszkolódott filcalátétekkel ellátott bútort tolunk arrébb a padlón.
Könnyen karbantartható UV-olaj bevonat:
Az UV-olajozott felület természetesebb, mint a lakkozott és ez jobban kiemeli a fa erezetét. Az UV - ultra ibolya sugárzással kikeményített olaj - a lakkozott padlóhoz hasonlóan - csupán minimális tisztítást és ápolást igényel.

Woodloc:

Ez a mechanikus, ragasztásmentes kötés teljesen zárt felületi képzést eredményez a padlódeszkák találkozásánál. A padlópanelek a lerakás során automatikusan egyenes vonalba rendeződnek és hézagmentesen kapcsolódnak egymáshoz. A Woodloc illesztés használata tökéletes eredményt nyújt, gyors, precíz és igen stabil. A ragasztásmentes szerkezetnek köszönhetően a padló később felszedhető és bárhol újra lerakható.