A svájci minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Parketta felújítás, javítás

A legtöbb fapadló esetében rongálást okozhat a nagy forgalom, valamint a karbantartási eljárások, pl. a bő vizes tisztítás. Az idő múlásával akár maga az anyag (vagy a lakk, olaj is) elfáradhat.

Nedvesség hatására a fa megszívja magát és elvetemedik. Ezáltal teknős lesz a felület, és elreped a lakk, így hézag képződik a két parkettaelem között.

Az estek nagy százalékában elegendő az újracsiszolás, hézagtömítés és felületkezelés. Amennyiben annyira károsodott a felület, hogy menthetetlen csiszolással, célszerű a burkolat cseréje. Szerencsés esetben csak a sérült részt kell kicserélni, de a csiszolás így is elkerülhetetlen, mivel egy új parketta szinte teljes mértékben eltér a már több éve felületkezelt parkettától.

Régi bérlakásokban gyakran előfordul, hogy mozog, recseg, ropog a parketta. Sajnos az esetek nagy részében a vakpadló van elrohadva. Mivel ezek a parketták a vakpadlóhoz vannak szegezve, a rohadás következményeként nem fogja meg a szög. Ilyenkor a régi parketta már menthetetlen, egy csiszolással sajnos nem oldható meg ez a probléma.

Az ideális megoldás egy új vakpadló fektetése, ha pénztárcája engedi – viszont ha a parketta jó állapotban van, akkor újra lerakható az új vakpadlóra.

Minden esetben az a célunk, hogy a régiből újat, szerethetőt varázsoljunk, ebben segítünk Önnek a sokéves szakmai tapasztalatunkkal és pormentes parketta csiszolás technológiánkkal.