A svájci minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Parketta fektetés

Ragasztott parketta fektetése

A ragasztott parketta fektetését minden esetben bízzuk szakemberre, hiszen ennél a parkettatípusnál az esetleges házi kivitelezés hibái nem (vagy csak költségesen) javíthatók!

Parketta tisztítása, ápolása »

Tudnivalók a ragasztott parketta fektetéséről

A fektetés megkezdése előtt át kell csiszolni a felületet, majd gondosan portalanítani kell azt. Ezt követően az aljzatot le is kell alapozni, mert ezzel biztosítható a megfelelő portalanítás, és a tökéletes tapadás az aljzat és a parketta között. Célszerű az alkalmazandó ragasztó saját alapozóját használni.

Ragasztóanyagként  poliuretán vagy MS polimer ragasztót használunk A ragasztó kiválasztása a fafajtól, a parketta méretétől és a hordozóréteg paramétereitől függ.

A ragasztóanyag szükséglet a parketta méretétől és aljzat minőségétől függően 1,0-1,8 kg/m2.

A parketta fektetésekor minden esetben minimum 10 mm-es dilatációs hézagot kell hagyni a fal és a parketta között. A hézagot többnyire a parkettaszegéllyel takarjuk el, illetve egyes esetekben a parketta színének megfelelő tömítőanyaggal.

A Swiss Parkett Kft. a külföldi tapasztalat során elsajátított speciális technikával végzi a parkettaragasztást: szükség esetén speciális súlyozó zsákokkal történik a ragasztás a tökéletes rögzítés érdekében. Ezt a módszert a legtöbb esetben nagyméretű parkettáknál alkalmazzuk, vagy pedig a nem kifogástalan minőségű aljzatok esetében.

A parketta – típustól függően – több irányban és mintában is lerakható, megbeszélés alapján.

A ragasztott parketta típusai:

Úsztatott parketta

Úsztatott parketta fektetésről akkor beszélünk, ha a kivitelezéshez nem használunk ragasztót. Ez esetben a parketta nincs rögzítve az aljzatbetonhoz, csak egy párazáró fólia, illetve polifoam, másnevén habalátét van elhelyezve a beton és a parketta közé.

Ezek a parketták sérülés esetén visszabonthatóak, és akár darabonként cserélhetőek, így nem probléma a gyors és pormentes kijavításuk.

Az úsztatott padlók négyféle módon kapcsolódhatnak egymáshoz:

  • Ragasztással (csap-nút)
  • Pattintó klikk rendszerrel
  • Billenő Loc rendszerrel
  • PressFit Új

Előnyei:

  • gyors kivitelezés
  • azonnal használható
  • meglévő burkolatra fektethető
  • árukhoz képest jó minőségűek, és időtállók
  • könnyedén karbantarthatók

Típusai: