A svájci minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Növényi burkolatok

 1. Bambusz
 2. Kókusz
 3. Szizál
 4. Tengerifű

Bambusz

Az egzotikus enteriőr kedvelőinek a bambusz egy rendkívül hangulatos megoldást jelenthet a lakás padlóburkolására, vagy akár a falak, mennyezet burkolására is.

A bambusz az afrikai és ázsiai országok kultúrnövénye. Az óriásfüvek csoportjába tartozik, és rendkívül gyorsan nő – akár 1 m-t is naponta. Erős, mint az acél, tűri a nedvességet, tűznek és kémiai hatásoknak ellenáll.

A bambusz padló kiválasztásánál is figyeljen a minőségre!

Csak az 5 évnél idősebb bambusznádból készült parkettát szabad megvásárolni! Parkettagyártásra a kínai óriás-bambusz (Phyllostachys pubescens) a megfelelő, mert ennek mérete, szilárdsága és sűrűsége alkalmas padló burkolására. Az ennél fiatalabb fából készült termékek erősen vetemednek.

A bambusz parketta rendkívül kemény, nedvesség és pára nem tesz kárt benne. Padlófűtés fölé is rakható. A bambusz padló éle fózolt.

A Swiss Parkett Kft.-től is beszerezheti bambusz parkettáját, és ezáltal biztos lehet benne, hogy kiváló minőségű terméket kap!

A bambusz padlót natúr és kávé (barna) színben gyártják, vertikális és horizontális kivitelben. Ezen felül kapható még bambuszból készült szalagparketta, falburkoló anyag és szegőléc is.

Élettartam: 15-20 év

Kivitelezését bízzuk szakemberre!

Kókusz

A kókuszrostból készült padlóburkoló anyaggal természetes és egyben egzotikus környezetet teremthet lakásában.

A kókusz szinte minden esetben Indiából származik. Régebben életreszóló futószőnyegként ismertük, leginkább lépcsőházakból és templomokból. Ma a kókuszrostból készült szőnyegekkel összefüggően, toldás nélkül egyszerre 120 m2-t is lefedhetünk 4 m-es szélességben. Csak a tartóssága a régi.

Főbb tulajdonságai:

 • kivételesen rugalmas anyag – keményebb igénybevétel után is visszanyeri eredeti formáját
 • kiváló hangszigetelő, rendkívül lecsökkenti a lépések zaját,
 • megfelelő vastagságban jó hőszigetelő, de 6-13 mm vastagságig rakható padlófűtés fölé is
 • nehezen éghető, késlelteti a lángterjedést
 • pára- és nedvességálló
 • nem dohosodik
 • moly és gomba nem tenyészik benne
 • hosszú élettartamú
 • antisztatikus
 • könnyen tisztítható

Felhasználási területei: családi házak, lépcsők, közlekedők, ideiglenes kültéri burkolatok, vizes helységekben csúszásgátlás céljából.

Gyakorlatilag a kókusz szőnyegként teljeskörűen alkalmas a melegburkolási igények kiszolgálására.

Élettartama 15-20 évre tehető.

Kivitelezését bízzuk szakemberre!

Szizál padlószőnyeg

Otthonainkat a természetes alapanyagú szőnyegek teszik élő, lélegző helyekké.

A szizál egy szerves rostanyag, a belőle készült padlószőnyeg szép és erős. Hagyományosan kötelet gyártanak belőle és erős szálai ideális alapanyagai a szőnyegkészítésnek is. Időálló, tartós, roppant sokoldalú anyag, melyből rendkívül sokféle jellegű és mintázatú padlószőnyeg szőhető.

A szizál a Brazíliában és Kelet-Afrikában termesztett Agave Sisalana levelének rostjaiból készül. A szálakat a húsos levelek préselésével nyerik ki, majd mossák, szárítják és különválasztják, mielőtt egybefonnák azokat.

A magas minőségű szizál padlószőnyegek között vannak buklé, halszálkás, rizs, sisafra, afro, perzsa, és babilon szövésűek is. A klasszikus színárnyalatok között a mély bronz színtől a halvány ezüstig találunk színeket, a hangsúlyosabb árnyalatok pedig merészebb színűek, kihangsúlyozva a természetes padlószőnyeg rendkívüli sokoldalúságát.

Nem tartalmaznak kemikáliákat. – A festés és a hátoldal is természetes anyagból készül.

Festés: A természetes színek már első ránézésre elkülöníthetőek a különböző kemikáliákkal kikevert színektől. A festékek nem tartalmaznak ólmot, sem egyéb káros illékony szerves anyagokat.

Nem vonzzák a port és a szennyeződéseket. – Könnyen porszívózhatóak és nem okoznak allergiát.

A szizál padlószőnyegek a melegburkolás teljes területén alkalmazhatóak, kivéve kültér és a vizes helységek. A legtipikusabb felhasználási területei a lépcsők, közlekedők. A szizál az egyik legerősebb anyag, amelyből szőnyeget gyártanak. Irodai görgős szék alá is tehető.

Élettartama: 20 év körüli.

Kivitelezését bízzuk szakemberre!

Tengerifű padlószőnyeg

A tengerifű elnevezés onnan származik, hogy az alapanyagul használt fű termesztésében szerepet játszik a tengervíz is: a kínai rizsföldeken termesztett növényt növekedési szakaszának egy bizonyos pontján tengervíz árasztja el. A betakarítás és szárítás után erős fonallá fonják, amely alkalmas a szövésre.

Vízhatlansága miatt nehéz a hagyományos technológiával festeni, ezért javarészt természetes állapotában kerül felhasználásra.

Ahogy a naturális alapanyagoknál előfordul, a tengerifű esetében is vannak természetes színbeli és fonásbeli eltérések, de ez inkább csak fokozza az anyag hatását és összképét, a szigorú minőségellenőrzés következtében pedig meghatározott mértéken belül vannak az ilyen eltérések.

Főbb tulajdonságai:

Rusztikus hatású, enyhén viaszos, jól tűri a nedvességet, jól tisztítható, nem tartalmaz kemikáliákat. Elsősorban beltérre ajánlott.

Élettartama: 15-20 év

Kivitelezését bízzuk szakemberre!