A svájci minőséget hozzuk el az Ön otthonába

Gépparkunk

Gépparkunk

A tökéletes munka elvégzéséhez elengedhetetlen a korszerű professzionális gépek használata. Ezért kifejezetten nagy hangsúlyt fektettünk abba, hogy az általunk használt gépek, technológiák minőségi termékek legyenek.

 
CM nedvességmérő   Bona Flexi Drum parketta csiszoló gép Mignon s200 parketta csiszoló gép
 
Fein multimaster   Fein multimaster porszívóra csatlakoztatva Festool rotex 150 szélcsiszoló, polírozó
 
Festool rotex 150 szélcsiszoló, polírozó porszívóra csatlakoztatva   Trio csiszoló, polirozó Pegasus pormentes szélcsiszoló
 
Lägler Trio parketta csiszoló   Makita porszívó 446L Wirbel C43 egytárcsás csiszológép

 

 

Mignon s200

Hazánkban ez a típusú gép a legelterjedtebb, mert viszonylag könnyű, és így egyszerűen mobilizálható, gyors, megbízható készülék.

Alkalmazási területe:

 • új parketta
 • felújítás

Ezzel a géppel a parketta legnagyobb felülete csiszolható – vagyis a front rész. Kimondottan jól alkalmazható öreg szegezett parkettánál, vagy mozgó, recsegő felületnél. Súlyának köszönhetően nem károsítja tovább a felületet, vagyis nem veri azt szét.

Mivel nem egy új gépről beszélünk, így maga a technika sem új, a ráerősíthető csiszolópapír nem végtelenített formában kerül rá. Így ennek a gépnek egyetlen hátránya, hogy apró, de szemmel látható ciklois íveket hagy maga után – persze minél finomabb a papír annál halványabb ezeknek az apró gödröknek a jelenléte is. Nagyon nem kell megijednünk, mert ezek a gödrök polírozással eltüntethetők.

Összességében egy nagyon praktikus, gyors és pormentes csiszolást biztosító gépről beszélünk, mely elengedhetetlen egy parkettás életében.

Bona Flexi Drum

Ez a gép a Bona Belt kisebb, könnyűsúlyú változata. De senkit ne tévesszen meg a mérete! A Bona Flexi Drum teljesítménye bőven elegendő a legtöbb csiszolási munkához. Előnyei különösen kisebb padlókon, a szűk sarkoknál mutatkoznak meg.

Ellentétben az előzőleg részletezett csiszológéppel, a Bona Flexi Drum végtelenített szalagos, egybefüggő csiszolóvászonnal van ellátva, így a csiszolt felület teljesen hullámmentes lesz.

A vászon rögzítése nagyon egyszerű és gyors: a csiszolóhenger barázdákból van összeépítve, így a centrifugális erőnek a hatására ezek a barázdák kilökődnek, és megfeszítik a papírt a tökéletes felület érdekében.

További előnye a 100 %-os porelszívás, mely a pormentes csiszolást biztosítja.

Alkalmazási terület:

 • új parketta
 • renoválás, de csak fixen álló parketta esetében!

Műszaki adatok:

C Motor: 230V @ 50 HZ
Mért erő: 2.2KW (2.95HP)
Biztosíték min 16 amper
Papír szélesség: 200mm
Gép súlya: 63kg

Lägler Trio (csiszoló, polírozó)

Erőteljes sokszínűség

A Trio egy sokoldalú és nagyteljesítményű padlócsiszoló valamint polírozógép a parketta befejezéséhez.

Szerkezetében egy nagy tárcsán három különálló 200 mm széles tárcsa található, amire a csiszolópapír fel van erősítve. Mivel ezek a kisebb tárcsák ellenkező irányba forognak a nagy központi tárcsával, a felület teljesen karcmentesre csiszolható, vagy polírozható.

A Trio a fa rostjait teljesen bezárja, és egybesimítja, így egy tükörfelület képezhető ki ennek a gépnek a segítségével.

A nagy teljesítményű motor mind kemény, mind az érzékeny követelményű munkaterületeknek optimálisan megfelel. A beépített szenzor által felügyelt porelszívás és az átgondolt filter rendszer garantálja a közel pormentes munkát. A porzsák eltávolítása is portalanul történik.

Kitűnő a padló megmunkálásához és a parketta tatarozásához, a hajó- és parafapadló tisztításhoz valamint polírozásához ugyanúgy, mint az esztrich és az aljzatbeton száraz megmunkáláshoz – a háromkorongos csiszológép széles spektrumot fed le.

Műszaki adatok

Egyfázisú váltó motor 230 V / 1,8 kW
Biztosíték: min 16 amper
Csiszolókorongok száma 3
Csiszoló papír, kefe átmérő 200 mm
Gép súlya 78 kg

Egytárcsás csiszológép

Wirbel C 43

Ezt a gépet nagy tárcsaátmérő, nagy önsúly, és a lassú fordulat jellemzi. Ennek köszönhetően mindig egy pontra koncentrálva nagy nyomást tud kifejteni az adott felületre.

Ellentétben a Trio-val, ezen csak egy tárcsa található, de ez az egy tárcsa cserélhető, és ennek köszönhetően igen sokoldalú a felhasználhatósága.

A gép nincs ellátva külön porszívóval, de egy külső porszívó rácsatlakoztatása megoldható. Az elszívás nem 100 %-os, mint a Trio-nál. Ipari porszívóval együtt viszonylag halk és pormentes munkát lehet vele végezni.

Segítségével felpolírozható a fa felülete, ezáltal mélységet ad a fa erezetének. Mivel a tárcsa egy irányba forog, így minimálisan karcolja a felületet, ezért nem minden esetben alkalmas a tökéletes polírozásra.

Egyéb felhasználása:

 • betoncsiszolás
 • aljzatkiegyenlítő csiszolás
 • fa polírozása
 • utolsó lakk előtti köztes csiszolás
 • olajozás (egalizáló csiszolás)
 • öreg pvc és szőnyegragasztó eltávolítása

Műszaki adatok:

Teljesítmény (W): 1100
Kefe / PAD átmérő (mm): 430
Súly (kg): 41
Tányér fordulatszám (rpm): 188
Kefe nyomás (kg): 40
Feszültség (V): 230

Nem érdemes kihagyni, sokkal többet ad, mint amit gondolnánk!

Szélcsiszolás

Künzle&Tasin Pegasus

A Pegasus szélcsiszológép egy nagy teljesítményű, de méretében mégis praktikus gép. Saját kitűnő elszívó rendszerrel van felszerelve, és így garantált a pormentes csiszolás.

Méretéből kifolyólag könnyedén alkalmazható nehezen elérhető területeken, mint például radiátorok és lépcsők alatt. Használható a durvától egészen a finom csiszolásig (24,36,40,60,80,100,120)

Műszaki adatok:

Teljesítmény (W): 1250
Korong átmérő (mm): 178
Súly (kg): 16,5
Feszültség (V): 230
Használata elengedhetetlen!

Szél polírozás:

Áttételes hajtású excenter csiszoló Festool RO 150 FEQ-Plus

Igényes parkettacsiszoláshoz elengedhetetlen polírozógép. Teljesen karcmentessé csiszolható a parketta széle, és az olyan területek, ahová a Lägler Trio-val nem lehet benyúlni.

Elszívó csonkjának köszönhetően könnyedén rácsatlakoztatható az ipari porszívógép, így garantált a pormentes csiszolás.

Előnyös tulajdonságok:

 • Három gép egyben: durvacsiszolásra, finomcsiszolásra és polírozásra; ezáltal a beruházási költségek alacsonyak maradnak, és jelentős munkaidő megtakarítás érhető el
 • Erős lemunkálás a ROTEX hullámmozgás segítségével
 • Kiváló minőségű, karcmentes felületek az excentrikus mozgás segítségével
 • Szegélyhez közeli csiszolás a Festool PROTECTOR segítségével

A főbb alkalmazási területek:

 • Régi festékek és lakkok lecsiszolása
 • faanyagok megmunkálása
 • renoválási munkák, pl. lépcsőfokok csiszolása
 • ásványi anyagok csiszolása és polírozása

Hologramm-mentes polírozás

Műszaki adatok:

Teljesítményfelvétel: 720 W
Fordulatszám: Rotex-hullámmozgásnál              320-660 min-1
Fordulatszám excenteres mozgásnál: 3300-6800 min-1
Csiszolólöket: 5 mm
FastFix csiszolótányér Ø 150 mm
Csatlakozás elszívás részére Ø 27 mm
Súly 2,3 kg

Fein multimaster

A sarokcsiszolás mestere – ahova másik gépek nem jutnak el, ott igazán meggyőző a csiszolókészlettel felszerelt FEIN MULTIMASTER nagy lehordási teljesítménye és egyenletes eredménye.

Tökéletes padlóburkolás: a FEIN MULTIMASTER a padló lerakásánál lefedi a teljes munkafolyamatot:  a régi burkolat, így a szőnyeg vagy PVC könnyű felszedésétől kezdve, a parketta, laminált padló,  szegélyek és ajtókeretek méretpontos vágásán keresztül a pontos parkettacsiszolásig a nehezen hozzáférhető sarkokban és peremeken. A külön az egyes alkalmazásokhoz fejlesztett tartozékaival és a kényelmes kezeléssel a FEIN MULTIMASTER minden lépésben sok időt takarít meg.

Az oszcilláló mozgási folyamatok során az alkalmazott tartozékok 21000/perc-ig terjedő frekvenciával, 3,2 fokos szögben ide-oda mozognak. Ez a működési mód páratlanul sokféle alkalmazási lehetőséget egyedülálló előnyökkel kapcsol össze.

Műszaki adatok

Teljesítmény: 250 W
Rezgésszám: 11 000 -21 000 1/perc
Kábel hossza: 5 m
Csiszolótányér saroktávolsága: 80 mm
Szerszámbefogás: QuickIN*